Introductie/Persbericht

Posted on

Boek Helende schoonheid van zelfreflectie

Traumatisch verleden en hoe dat te overwinnen

 

Een aanmoedigend boek over de overwinning op een pijnlijk verleden.

 

Recent verscheen Helende schoonheid van zelfreflectie van Miranda Nanda Maria van Dijk.

1 op de 200 mensen in Nederland heeft last van vroege persoonlijke traumatisering. Hier is sprake van wanneer mensen in hun kindertijd emotioneel verwaarloosd, fysiek mishandeld of seksueel misbruikt zijn. Als gevolg hiervan hebben deze mensen aanzienlijke psychologische, lichamelijke en sociale klachten, waar zij als volwassenen veel hinder van ondervinden.

Het boek gaat over de belangrijke keuze om door angsten en worstelingen heen te gaan en daardoor bevrijding en rust te kunnen vinden. Die daadwerkelijke inspanning kan tot heling leiden.

‘Ik heb het boek geschreven als aanmoediging voor de grote groep mensen in Nederland die als kind trauma’s hebben opgelopen en daar nog dagelijks onder lijden. Ik wil laten zien dat het trieste begin van je leven geen veroordeling is voor de rest van je leven en dat overwinningen mogelijk zijn’, aldus van Dijk.

Ze wil dit gevoelige thema, vaak nog een taboe, in een aanmoedigend licht zetten omdat er nog veel getraumatiseerde mensen zijn die de hoop op heling hebben opgegeven, terwijl er wel degelijk mogelijkheden zijn om dit te overstijgen.

Aan de hand van veertien universele levensthema’s beschrijft het boek het transformatieproces van de auteur. Door heldere beschrijvingen van verworven inzichten, toegepaste zelfreflectie en diepergaande uitleg over psychosociale effecten en psychologische processen, worden handvatten gegeven.

Dit boek Helende schoonheid van zelfreflectie biedt, door de positieve invalshoek, mensen met een traumatisch verleden zowel een uitnodiging als een aanmoediging. Op een onthullende en professionele wijze combineert de auteur haar ervaringsdeskundigheid met haar jarenlange ervaring als trainer en transformatie-specialist.

Helende schoonheid van zelfreflectie is te bestellen via diverse kanalen. Kijk bij Boek bestellen voor meer info.

De auteur geeft ook lezingen en interviews over het thema en boek. Tevens geeft ze trainingen en counselling voor mensen die willen helen en groeien.

 

Media contact

Miranda Nanda Maria van Dijk

Auteur Helende schoonheid van Zelfreflectie

Woonachtig in de Middenbeemster (Noord Holland)

Uitgeverij Bohemian Publishing

Zie contact op deze website